Χοιρινό με σέλινο
Το παραδοσιακό φαγητό που καλωσορίζει γευστικά τον χειμώνα!
Ingredients
- 1 kg χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες
- 1 kg σέλινο (σε φύλλα ή σελινόριζα)
- 2 αυγά
- ½ φλιτζάνι λάδι
- 3 κούπες νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι μικρό
Instructions
- Πλένουμε το σέλινο και το κόβουμε σε κομματάκια.
- Βράζουμε το σέλινο σε αλατισμένο νερό.
- Το στραγγίζουμε και πετάμε το ζουμί.
- Πλένουμε καλά το κρέας, και το στεγνώνουμε σε ρολό κουζίνας.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρέας με το λάδι, ανάβουμε τη φωτιά και γυρίζουμε το κρέας μερικές φορές.
- Ρίχνουμε και το κρεμμύδι και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 3 κούπες ζεστό νερό, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να ψηθεί καλά και να απορροφήσει μεγάλη ποσότητα από τα υγρά του.
- Όταν ψηθεί, προσθέτουμε το βρασμένο σέλινο και κουνάμε την κατσαρόλα.
- Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το λεμόνι.Παίρνουμε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα, το βάζουμε μέσα στα αυγά και σιγά σιγά αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο μέσα στην κατσαρόλα.
- Κουνάμε την κατσαρόλα, ώστε να ενοποιηθούν τα υλικά.
- Το χοιρινό με σέλινο είναι έτοιμο.
Notes
Σερβίρεται ζεστό και καλή σας όρεξη!